Високоолеїновий соняшник — це соняшник із вмістом в олії олеїнової кислоти Омега‑9 (мононенасичена жирна кислота) понад 82 % і низьким умістом лінолевої кислоти Омега‑6 (поліненасичена жирна кислота). Даний тип соняшнику виведено традиційними методами селекції, і генетичний потенціал вмісту олеїнової кислоти у ньому є найвищим серед усіх олійних культур — до 95 %! Олія, виготовлена з такого соняшнику, має безліч корисних властивостей і навіть може конкурувати з оливковою олією. Високоолеїнова соняшникова олія характеризується найвищим умістом вітаміну Е (альфа‑токоферолу) — 45 мг/100 г. Ще одна перевага високоолеінової соняшникової олії – висока точка димлення. Точка димлення – це температура, при якій олія починає руйнуватися і в їжу воно більше не годиться, тому що містить велику кількість вільних радикалів