Інгредієнти:
Основа для пирога:
Вершкове масло – 150 г
Борошно – 200 г
Розпушувач – 1 ч.л.
Холодна вода – 3 ст.л
Заливка:
Сметана – 350 г
Яйця – 1 шт.
Цукор – 250 г
Кориця – 1 ч. л.
Кукурудзяний крохмаль – 40 г
Яблука – 600 г
Спосіб приготування:
Готуємо основу.
Поєднати усі сухі інгредієнди: борошно та сіль
Охолоджене вершкове масло подрібнити та зєднати з сужими інгредієнтами. Повинна вийти дрібна крихта. Бажано зробити якомога швидше, аби не дати маслу розтанути.
Воду додавати поступово та вимішувати. Як тільки тісто можна буде зліпити у кулю. Зформувати, загорнути у плівку та відправити у холодильний на 30 хв.
Начінка: можна узяти свіжі яблука й нарізати дольками, можна заморожені вже нарізані.
Готуємо сметану заливку. Спочатку беремо яйце та цукор і взбиваємо у піну, додаємо сметану, добре перемішуємо. Згодом всипаємо крохмаль та корицю. Все це перемішуємо до однорідності.
Повертаємося до тіста. Розкатуємо тонким шаром 5-7 мм. Викладаємо на дно форми наші яблука і заливаємо готовою сметанковою заливкою. Злегка струхнуту форму, щоб рідина рівномірно розприділилася.
Випікати пиріг у розігрітий до 180С духовці приблизно 50 хв.
Готовий пиріг дістати та дати вистигнути. Бажано на ніч лишити у холодильнику.
Хай смакує!