Інгредієнти:
Начінка:
Полуниця – 200 г
Ревінь – 300 г
Кукурудзяний крахмал – 30 г
Цукор – 150 г
Цедра 1 лимона
Основа:
Борошно – 200 г
Масло вершкове – 100 г
Вода – 60 мл
Дрібка солі
Спосіб приготування:
Готуємо основу.
Поєднати усі сухі інгредієнди: борошно та сіль
Охолоджене вершкове масло подрібнити та зєднати з сужими інгредієнтами. Повинна вийти дрібна крихта. Бажано зробити якомога швидше, аби не дати маслу розтанути.
Воду додавати поступово та вимішувати. Як тільки тісто можна буде зліпити у кулю. Зформувати, загорнути у плівку та відправити у холодильний на 30 хв.
Дістаємо нашу начинку. якщо полуниця заморожена – попередньо розморозити та дати зайвій рідині стекти. Ті ж самі дії проводимо з вевінем, якщо використовуєте заморожений продукт.
Готові ягоди та ревінь ріжемо на шматочки 2 – 3 см. не менше.
Змішуємо полуницю та ревінь з кукурудзянм крохмалом. Додаємо цедру лимона, цукор та перемішуємо. Ревінь має свій смак дещо з кислинкуою, тому у поєднанні з полуницею створює шикарний тандем.
Повертаємося до тіста. Розкатуємо тонким шаром 5-7 мм. Викладаємо на дно форми. Викладаємо начинку, рівняємо та ховаємо у холодильник аби дати охолонути ще на 15 хв.
Тим часом розігріваємо духовку 180С. Дістаємо з холодильника наш тарт – ставимо у вже розігріту духовку випікатися до 60 хв.
Готовому тарту дати час трохи ” відпочити” і подавати на стіл.
За смаком можна додати кульку ванільного морозива!
Хай смакує!