Сорбет манго-абрикос

Інгредієнти:

Заморожені абрикоси – 500г

Заморожене манго – 700 г

Цукор – 150 г

Вершки 33% або йогурт – 150 мл

Желатин – 10 г

Сік 1 лимону

 

Спосіб приготування:

Розморозити абрикос та манго.
 
Готуємо желатин. Заливаємо 50 мл води перемішуємо та лишаємо “набрякати”.
 
Розморожений абрикос викласти в 1 шар, присипати 2-ма ст.л. цукру та  поставити в духову шафу, попередньо розігріту до 190 ᵒС. Запікати доти, доки фрукт повністю не стане м’яким – це приблизно 10-15 хв. Дістаємо з духової шафи й лишаємо вистигати.Перекласти абрикоси у чашу блендеру разом з соком. Перебити все до однорідної маси. Охолоджене пюре поставити у холодильник на 2-3 години.
 

Розморожений манго перетерти блендером в пюре.
 
Цукор помістити в невеликий сотейник, додати вершки( або йогурт) підігріти для повного розщеплення цукру у рідині. Дати вистигнути додати вже готовий желатин. Перемішати.

Поєднати охолоджене абрикосове пюре та мангове. Додати рідкі інгредієнти. Ретельно вимішати бажано міксером на невеликій швидкості, аби не сформувалися комочки.
 
Викласти у підходящу ємність та поставити в морозилку на 3-5 годин. до повного заморожування.
 

Хай смакує!