Різдвяний кекс з журавлиною та яблуками

Масло вершкове – 150 г;
Яблуко – 2 шт, ( 150 г);
Журавлина – 100 г;
Волоські горіхи – 130 г;
Борошно – 120 г;
Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
Яйця – 3 шт;

Цукор – 140 г.;

Дрібка солі.
Кориця – на свій смак.

Підготувати продукти за списком. Горіхи обсмажити на сковорідці або в духовці 160 С до 7 хв. Подрібнити горіхи.

 

Розтопити 130 г вершкового масла й лишити вистигати.

 

Яблука можна узяти заморожені вже підготовлені або свіжі, попередньо очистити від шкірки та нарізати кубиками. На розігрітій пательні обсмажити на 20 г вершкового масла яблука та журавлину з додаванням 20 г цукру(за бажанням можна замінити на коричневий цукор, страва буде більш ароматною). Обсмажувати протягом 3-5 хв, поки яблука не стануть м’якими, але при цьому не повинні втратити форму. В кінці додати ягоди журавлини й лишити вистигати.
 

Борошно змішати з подрібненими горіхами, розпушувачем, корицею.
 

Яйця збити у густу щільну масу з рештою цукру (120 г).
 

Обережно з’єднати сухі та рідкі інгредієнти, додавши розтоплене масло та помішуючи. Додаючи попередньо підготовлену суміш з яблук та журавлини.

 

Підготувати форма для випікання – попередньо змастити вершковим маслом та дрібкою борошна.

 

Випікати у попередньо розігрітій духовці 60 -70 хв. Готовому кексу дати настоятися та охолонути.

 

Ароматний різдвяний кекс готовий! Хай смакує!