Підготувати продукти за списком. Горіхи обсмажити на сковорідці або в духовці 160 С до 7 хв. Подрібнити горіхи.
Розтопити 130 г вершкового масла й лишити вистигати.
Яблука можна узяти заморожені вже підготовлені або свіжі, попередньо очистити від шкірки та нарізати кубиками. На розігрітій пательні обсмажити на 20 г вершкового масла яблука та журавлину з додаванням 20 г цукру(за бажанням можна замінити на коричневий цукор, страва буде більш ароматною). Обсмажувати протягом 3-5 хв, поки яблука не стануть м’якими, але при цьому не повинні втратити форму. В кінці додати ягоди журавлини й лишити вистигати.
Борошно змішати з подрібненими горіхами, розпушувачем, корицею.
Яйця збити у густу щільну масу з рештою цукру (120 г).
Обережно з’єднати сухі та рідкі інгредієнти, додавши розтоплене масло та помішуючи. Додаючи попередньо підготовлену суміш з яблук та журавлини.
Підготувати форма для випікання – попередньо змастити вершковим маслом та дрібкою борошна.
Випікати у попередньо розігрітій духовці 60 -70 хв. Готовому кексу дати настоятися та охолонути.
Ароматний різдвяний кекс готовий! Хай смакує!