Гарбузовий суп-пюре

гарбуз – 700г

морква – 2шт

цибуля – 2шт

картопля – 1-2 шт

вершки – 200г

Духовку нагрійте до 220 градусів. Нарізані та очищенні гарбуз, моркву і цибулю помістіть в форму для запікання, збризніть рослинною олією. Запікайте в духовці 40 хвилин — так, щоб гарбуз став м’яким. У великій каструлі закип’ятіть воду та відваріть картоплю (близько 20 хвилин). З’єднайте всі інгредієнти, подрібніть за допомогою блендера. Вилийте суп назад в каструлю і поставте на повільний вогонь. Постійно помішуючи, додайте в суп вершки і приправи, посоліть. За бажанням можна додати мускатний горіх та прикрасити гарбузовим насінням.