Чізкейк з лохиною

Інгредієнти:

Лохина заморожена 900 г

Вершкове масло – 80 г

Цукор – 200 г

Вершковий сир – 560 г

Желатин – 200 г

Крекер для основи – 200 г

Спосіб приготування:

Розморозити 900г лохини. Подрібнити блендером так, щоб лишилися шматочки. Відкинути на сито аби дати зайвій рідині стекти.
 

Поки ягода стікає зробимо основу. Беремо крекер, подрібнюємо його. Подрібнити можна різними способами: блендером або просто качалкою. Крихти пересипаємо у ємкість. Додаємо дрібку солі, перемішуємо суху суміш, вливаємо попередньо розтоплене вешкове масло, замішуємо однорідну пластичну масу.
 

Увесь об’єм желатіну розділити на 2 частини. 1/2 змішати з 50 мл соком ягід, іншу з 50 мл води.
 

Готову основу з крекерів вирівнюємо щільно трамбуєму у форму та відправляємо в духовку 180 С до 10 хв.

 
Готуємо сирну масу. Беремо вершковый сир збиваємо його з цукром до однорідної маси, додаємо 100 г желатіну змішаного з водою, що вже стоятв окремо і “набрякав”. Обережно перемішуємо – відставляємо.

 
Повертаємося до наших ягід. З першу, в окрему ємкість відливаємо 10 столових ложок соку, засипаємо 1/2 частину від всього об’єму желатину, відставляємо, щоб він “набух”. Решту ягід ще раз відправляємо у блендер. Потім кидаємо у сотейник та виварюємо до загустіння маси. Додаємо вже готовий желатин, 80 г цукру – перемішуємо до однорідності.
 

Дістаємо готову основу, що вже охолола. Зверніть увагу на те, щоб борти форми для чізкейку повинні бути достатньо високими. Спочатку обережно викладаємо ягідну масу, вона вже має достатньо густу консистенцію, щоб не змішатися.

 
З верху, так само обережно, викладаємо сирну масу.

 
Ставимо чізкейк у холодильник мінімум на 5 годин.

 
Готовий десерт – прикрашаємо свіжими ягодами. Дивуємо своїх гостей легким десертом.

 
Хай смакує!