ЦВЄТАЄВСЬКИЙ ВІДКРИТИЙ ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ

Інгредієнти:

Основа для пирога:

Вершкове масло – 150 г

Борошно – 200 г

Розпушувач – 1 ч.л.

Холодна вода – 3 ст.л

Заливка:

Сметана – 350 г

Яйця – 1 шт.

Цукор – 250 г

Кориця – 1 ч. л. 

Кукурудзяний крохмаль – 40 г

Яблука – 600 г

 

Спосіб приготування:

Готуємо основу.
Поєднати усі сухі інгредієнди: борошно та сіль
Охолоджене вершкове масло подрібнити та зєднати з сужими інгредієнтами. Повинна вийти дрібна крихта. Бажано зробити якомога швидше, аби не дати маслу розтанути.
 
Воду додавати поступово та вимішувати. Як тільки тісто можна буде зліпити у кулю. Зформувати, загорнути у плівку та відправити у холодильний на 30 хв.

 
Начінка: можна узяти свіжі яблука й нарізати дольками, можна заморожені вже нарізані.

 

Готуємо сметану заливку. Спочатку беремо яйце та чукор і взбиваємо у піну, додаємо сметану, добре перемішуємо. Згодом всипаємо крохмаль та корицю. Все це перемішуємо до однорідності.
 

Повертаємося до тіста. Розкатуємо тонким шаром 5-7 мм. Викладаємо на дно форми наші яблука і заливаємо готовою сметанковою заливкою. Злегка струхнуту форму, щоб рідина рівномірно розприділилася.
Випікати пиріг у розігрітий до 180С духовці приблизно 50 хв.
Готовий пиріг дістати та дати вистигнути. Бажано на ніч лишити у холодильнику.
 

Хай смакує!